Fanø smørrebrød

Til Fanø smørrebrød skal der bages et kæmpestort franskbrød.

Der skal rullepølse lagt på en bestemt måde.

Her er frikadeller så store som hakkebøffer.

Skæreost hører til Fanø smørrebrød.

Der hører også hakket kogte æg.

Her er en med saltkød.

Den sidste er med steg.

De seks madder er færdigsmurte og klar til at blive skåret ud.

Man skærer efter en trekantet skabelon, så madderne bliver lige store.

Her ser man et stykke franskbrød skåret i 3 lige store dele.

Nu skal trekanterne samles til en stor slags lagkage. Man lægger dem med spidserne indad og oven på hinanden.

Den færdige anretning. Sådan serveres Fanø smørrebrød stadig. Man må kun tage af øverste lag og pålægget skal ligge i et bestemt mønster. Hele brødkagen koster 100 kr

Fanø smørrebrød.

Fanø smørrebrød i skala 1:12

I 1800 tallet blev det almindeligt, at man ved festlige lejligheder bød på brød der var smurt med smør og belagt med tynde skiver rullepølse, skinke og anden saltmad.

Derfor den gamle betegnelse

 "dækket smørrebrød".

Man lavede det man i dag kalder snitter.

Man arrangerede det som en slags kunstfærdig lagkage i et bestemt mønster og med 3 ens lag oven på hinanden.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

07.08 | 08:23

Hej Pia Andersen. De små der har rummet 6 flasker vin er ca 33x25x16 de store der har rummet 12 flasker vin er ca 50x18x30 Hilsen Inge Jakobsen

...
06.08 | 20:36

Hvor store er vinkasserne?
Vh Pia Andersen

...
24.07 | 14:32

Hej Lene Qutzen Foghsgaard. Så er jeg hjemme igen. Du kommer til at skrive til mig på min mail. fimomad@hotmail.com Det er nemmere end her. MVH Inge Jakobsen

...
20.07 | 09:03

Hej Lene. Jeg vender tilbage i næste uge. Hilsen Inge

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE